Kremet gulrotsuppe med nøtter
Gulrotsuppe lager du enkelt og med få ingredienser. Topp suppen med hakkede nøtter, friske urter og chiliflak og server med nystekte rundstykker.
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 stk Løk
- 2 båt Hvitløk
- 700 g Gulrot
- 1 ss Ingefær (revet)
- 8 dl Grønnsakbuljong (utblandet)
- 1,5 dl Kremfløte
- 1 stk Lime
- salt og pepper
- Topping: 100 g nøtter og frø (f.eks peanøtter, pinjekjerner, gresskarkjerner)
- friske urter (f.eks koriander eller oregano)
- chiliflak
Fremgangsmåte:
- Grovhakk løk, hvitløk og gulrot. Skrell og riv ingefær.
- Stek grønnsakene i litt smør i en stor kjele i noen minutter.
- Tilsett grønnsaksbuljong og kok til grønnsakene er møre.
- Kjør suppen glatt med en stavmikser.
- Tilsett fløte, og smak til med lime, salt og pepper.
- Topp suppen med hakkede nøtter, urter og chiliflak.
