Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Kremet gulrotsuppe med nøtter

Gulrotsuppe lager du enkelt og med få ingredienser. Topp suppen med hakkede nøtter, friske urter og chiliflak og server med nystekte rundstykker.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk løk
2 båt hvitløk
700 g gulrot
1 ss ingefær (revet)
8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
1 ½ dl kremfløte
1 stk lime
salt og pepper
Topping: 100 g nøtter og frø (f.eks peanøtter, pinjekjerner, gresskarkjerner)
friske urter (f.eks koriander eller oregano)
chiliflak

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk løk, hvitløk og gulrot. Skrell og riv ingefær. 
  2. Stek grønnsakene i litt smør i en stor kjele i noen minutter. 
  3. Tilsett grønnsaksbuljong og kok til grønnsakene er møre. 
  4. Kjør suppen glatt med en stavmikser.
  5. Tilsett fløte, og smak til med lime, salt og pepper.
  6. Topp suppen med hakkede nøtter, urter og chiliflak.