Tallerken med kremet gulrotsuppe med nøtter

Kremet gulrotsuppe med nøtter

Gulrotsuppe lager du enkelt og med få ingredienser. Topp suppen med hakkede nøtter, friske urter og chiliflak og server med nystekte rundstykker.

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 stk Løk
  • 2 båt Hvitløk
  • 700 g Gulrot
  • 1 ss Ingefær (revet)
  • 8 dl Grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1,5 dl Kremfløte
  • 1 stk Lime

Fremgangsmåte:

  1. Grovhakk løk, hvitløk og gulrot. Skrell og riv ingefær.
  2. Stek grønnsakene i litt smør i en stor kjele i noen minutter.
  3. Tilsett grønnsaksbuljong og kok til grønnsakene er møre.
  4. Kjør suppen glatt med en stavmikser.
  5. Tilsett fløte, og smak til med lime, salt og pepper.
  6. Topp suppen med hakkede nøtter, urter og chiliflak.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.