Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Løksuppe

Tenk deg en rykende varm løksuppe til middag en hustrig høst- eller vinterkveld- perfekt. Denne er enkel å lage.

Se flere spennende supper her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
8 stk løk
1 båt hvitløk
2 ss smør
2 ts tørket timian eller en kvist frisk timian
1 l vann
1 stk laurbærblad
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
200 g vellagret ost revet
4 skive loff

Fremgangsmåte

  1. Rens og del løken og hvitløk i to og skjær den i tynne skiver.
  2. Varm smør i en stor kjele. Tilsett løk og la den surre i 10 minutter på svak varme under omrøring til løken blir blank. Løken skal ikke bli brun. Tilsett hvitløk og timian mot slutten.
  3. Tilsett vann og kok opp suppen. La denne trekke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Bruk et glass og stans ut loffen i runde former (Pepperkakeformer er også fint!).
  5. Fordel suppen i ildfaste porsjonsskåler, legg loffskivene over og dryss over rikelig med ost. Gratineres i stekeovn 250°C i 6-8 minutter, til osten har blitt gyllen.

Se flere spennende supper her.