løksuppe

Løksuppe

Tenk deg en rykende varm løksuppe til middag en hustrig høst- eller vinterkveld- perfekt. Denne er enkel å lage.

Se flere spennende supper her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 8 stk Løk
  • 2 ss Smør
  • 2 ts Tørket timian eller en kvist frisk timian
  • 1 l Vann
  • 1 stk Laurbærblad
  • 1 ts Salt
  • 0,5 ts Malt hvit pepper
  • 200 g Vellagret ost revet
  • 4 skive Loff
  • 1 båt Hvitløk

Fremgangsmåte:

  1. Rens og del løken og hvitløk i to og skjær den i tynne skiver.
  2. Varm smør i en stor kjele. Tilsett løk og la den surre i 10 minutter på svak varme under omrøring til løken blir blank. Løken skal ikke bli brun. Tilsett hvitløk og timian mot slutten.
  3. Tilsett vann og kok opp suppen. La denne trekke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Bruk et glass og stans ut loffen i runde former (Pepperkakeformer er også fint!).
  5. Fordel suppen i ildfaste porsjonsskåler, legg loffskivene over og dryss over rikelig med ost. Gratineres i stekeovn 250°C i 6-8 minutter, til osten har blitt gyllen.

Se flere spennende supper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.