Løksuppe
Tenk deg en rykende varm løksuppe til middag en hustrig høst- eller vinterkveld- perfekt. Denne er enkel å lage.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 8 stk Løk
- 2 ss Smør
- 2 ts Tørket timian eller en kvist frisk timian
- 1 l Vann
- 1 stk Laurbærblad
- 1 ts Salt
- 0,5 ts Malt hvit pepper
- 200 g Vellagret ost revet
- 4 skive Loff
- 1 båt Hvitløk
Fremgangsmåte:
- Rens og del løken og hvitløk i to og skjær den i tynne skiver.
- Varm smør i en stor kjele. Tilsett løk og la den surre i 10 minutter på svak varme under omrøring til løken blir blank. Løken skal ikke bli brun. Tilsett hvitløk og timian mot slutten.
- Tilsett vann og kok opp suppen. La denne trekke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Bruk et glass og stans ut loffen i runde former (Pepperkakeformer er også fint!).
- Fordel suppen i ildfaste porsjonsskåler, legg loffskivene over og dryss over rikelig med ost. Gratineres i stekeovn 250°C i 6-8 minutter, til osten har blitt gyllen.