ostetortilla

Ostetortilla (Quesadilla)

Quesadilla er opprinnelig Meksikansk og spises vanligvis som en snack. Prøv denne hotte varianten med chili.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 bunt Frisk basilikum
  • 200 g Cheddar ost eller annen smakrik ost
  • 2 ts Rød chili
  • 1 ss Smør
  • 4 stk Hvetetortilla
  • 2 stk Vårløk

Fremgangsmåte:

  1. Grovhakk basilikumbladene, skjær vårløken i skiver, riv osten og rens og finhakk chiliene.
  2. Pensle en stor teflonstekepanne med litt smør, og sett den på middels varme.
  3. Legg en tortilla i pannen og fordel halve ostemengden over. Dryss over halve mengden med chili, basilikum og vårløk og legg den andre tortillaen på toppen. Stek til tortillaen er sprø og gylden. Snu tortillaen forsiktig og stek den videre på den andre siden til den også har blitt sprø og gylden.
  4. Gjenta det samme med de to siste tortillaene. Skjær ostetortillaene i 12 biter og server straks.

Kokkens tips:Ostetortilla smaker nydelig til krydret suppe eller som et eget lite snackmåltid. Du kan også bruke f. eks kylling eller skinke i fyllet hvis du ønsker det.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.