Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Yoghurt med urter

Yoghurtdressing som passer ypperlig til grillmat og salater.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
350 g yoghurt naturell
1 dl frisk gressløk eller basilikum, kruspersille, sitronmelisse
nykvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Ha yoghurten i et kaffefilter eller kjøkkenhåndkle som du legger i et dørslag. La yoghurten renne av seg i omlag 30 minutter så den tykner.
  2. Finhakk urter.
  3. Bland yoghurt med urter, og smak til med nykvernet salt og pepper.
  4. La urtesausen stå og trekkei kjøleskap i 1-2 timer slik at den fine urtesmaken kommer frem.
  5. Varier med de urtene du ønsker eller kombinér to eller flere urter.
Kokkens tips

Du kan erstatte yoghurten med naturell kvarg og da trenger du ikke sile den før du blander inn urtene.