Frisk dressing til spekemat

Frisk dressing til spekemat

Skal du ha gjester ved en større anledning, er koldtbord å anbefale. Her er et forslag til spekemat og tilbehør som du kan sette fram.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 dl Lettrømme (eller mager kvarg)
  • 1 dl Yoghurt naturell
  • 1 ts Eddik, 7 % (eller sitronsaft)
  • 0,5 ts Sukker

Fremgangsmåte:

  1. Bland lettrømme, yoghurt naturell, eddik og sukker.
  2. Smak til sausen med salt og pepper.
  3. Legg spekemat pent på et fat sammen med fiken og jordbær.
  4. Ha salat og formloff med smør ved siden av.Visste du at melk og meieriprodukter er den største kilden til både kalsium og jod i det norske kostholdet, og bidrar til hele 67 % av kalsiuminntaket og 55 % av jodinntaket vårt?

Kokkens tips:Denne sausen kan brukes som en grunnsaus for andre kalde sauser. Smak eventuelt til sausen med finhakkede friske urter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.