Frisk dressing til spekemat
Skal du ha gjester ved en større anledning, er koldtbord å anbefale. Her er et forslag til spekemat og tilbehør som du kan sette fram.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 dl Lettrømme (eller mager kvarg)
- 1 dl Yoghurt naturell
- 1 ts Eddik, 7 % (eller sitronsaft)
- 0,5 ts Sukker
Fremgangsmåte:
- Bland lettrømme, yoghurt naturell, eddik og sukker.
- Smak til sausen med salt og pepper.
- Legg spekemat pent på et fat sammen med fiken og jordbær.
- Ha salat og formloff med smør ved siden av.Visste du at melk og meieriprodukter er den største kilden til både kalsium og jod i det norske kostholdet, og bidrar til hele 67 % av kalsiuminntaket og 55 % av jodinntaket vårt?
Kokkens tips:Denne sausen kan brukes som en grunnsaus for andre kalde sauser. Smak eventuelt til sausen med finhakkede friske urter.