Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Suprêmesaus

Dette er en kraftfull saus som passer godt til kylling, kalkun eller en saftig biff.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
4 dl hønsekraft eller ferdigblandet fond/buljong
20 g smør (romtemperert)
20 g hvetemel
2 stk eggeplomme
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
50 g smør
½ ts kajennepepper
salt og nykvernet pepper
½ stk sitron (saft)

Fremgangsmåte

  1. Kok inn hønsekraft/fond i en kjele til den er redusert til det halve.
  2. Rør mykt smør og mel sammen til en jevn blanding/pasta (buerre manié). Tilsett buerre manié-blandingen i den innkokte kraften under omrøring med en visp. La sausen småkoke under omrøring i noen minutter.
  3. Bland eggeplommene sammen med crème fraîche i en stor bolle. Hell den kokende sausen forsiktig i bollen under kraftig omrøring. Slå sausen tilbake i kjelen. Rør godt, og la sausen tykne under svak varme. Den må ikke koke.
  4. Visp inn små, kalde smørterninger i den varme sausen til sausen blir blank og jevn.
  5. Tilsett kajennepepper etter smak (her må du prøve deg litt frem) og smak til med salt, sitronsaft og nykvernet pepper.