supremesaus

Suprêmesaus

Dette er en kraftfull saus som passer godt til kylling, kalkun eller en saftig biff.

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 4 dl Hønsekraft eller ferdigblandet fond/buljong
  • 20 g Smør (romtemperert)
  • 20 g Hvetemel
  • 2 stk Eggeplomme
  • 2 dl Crème fraîche orginal, 35 %
  • 50 g Smør
  • 0,5 ts Kajennepepper
  • 0,5 stk Sitron (saft)

Fremgangsmåte:

  1. Kok inn hønsekraft/fond i en kjele til den er redusert til det halve.
  2. Rør mykt smør og mel sammen til en jevn blanding/pasta (buerre manié). Tilsett buerre manié-blandingen i den innkokte kraften under omrøring med en visp. La sausen småkoke under omrøring i noen minutter.
  3. Bland eggeplommene sammen med crème fraîche i en stor bolle. Hell den kokende sausen forsiktig i bollen under kraftig omrøring. Slå sausen tilbake i kjelen. Rør godt, og la sausen tykne under svak varme. Den må ikke koke.
  4. Visp inn små, kalde smørterninger i den varme sausen til sausen blir blank og jevn.
  5. Tilsett kajennepepper etter smak (her må du prøve deg litt frem) og smak til med salt, sitronsaft og nykvernet pepper.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.