Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Smørsaus

Smørsaus passer perfekt til fisk, stekte grønnsaker og skalldyr.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
3 ss sjalottløk
2 ss hvitvinseddik
1 dl hvitvin eller alkoholfri hvitvin
2 ss kremfløte
200 g smør
salt og nykvernet pepper
1 stk sitron (saft)

Fremgangsmåte

  1. Skrell og finhakk sjalottløk.
  2. Ha finhakket sjalottløk, hvitvinseddik og vin i en kjele. La det koke til væsken er redusert til en sirupsaktig saus på ca. 2 ss. Tilsett kremfløte og la blandingen koke opp.
  3. Pisk inn små terninger med smør. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Sausen skal ikke koke.
  4. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sil sausen før servering eller la den være som den er.