lys saus med pinjekjerner

Lys saus med pinjekjerner

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 ss Smør
  • 2 ss Hvetemel
  • 2 dl Melk
  • 2 dl Kjøttkraft eller ferdigblandet fond/grønnsaksbuljong
  • 1 dl Kremfløte eller matfløte
  • 0,5 dl Pinjekjerner

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret i en kjele ved middels varme.
  2. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn.
  3. Tilsett melk og lys kjøttkraft/buljong, litt om gangen og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
  4. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til.
  5. Mens sausen småkoker ristes pinjekjernene i en tørr stekepanne ved middels varme til de er gylne.
  6. Tilsett fløte og gi sausen et raskt oppkok.
  7. Smak til med salt, nykvernet pepper, sitronsaft og tilsett de ristede pinjekjernene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.