stuede poteter

Stuede poteter

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 6 stk Potet
  • 1 dl Vann
  • 2 dl Melk
  • 1 ss Smør
  • 1 ts Salt
  • 2 ss Frisk kruspersille , finhakket
  • 1 ss Hvetemel

Fremgangsmåte:

  1. Skrell og skjær potetene i terninger. Kok dem knapt møre i vannet.
  2. Ta potetterningene opp fra vannet og tilsett melken, og kok opp under omrøring.
  3. Smelt smør og rør inn melet. Rør inn bladingen med smør og mel i den kokende væsken. Rør til det har blitt en jevn og blank hvit saus.
  4. Tilsett potetene i sausen og la det hele småkoke under omrøring til potetene er godt møre, ca 5 - 10 minutter.
  5. Smak stuingen til med salt og pepper og dryss grønt over.
  6. Server potetstuing til spekemat, røkt eller gravet fisk eller f. eks. pølser.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.