Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Tacovaffel

En ny og spennende variant av fredagstacoen
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Vafler:
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, fin
½ ts salt
½ ts bakepulver
4 dl melk
2 stk egg
2 ss smør
2 stk vårløk
2 ts frisk oregano
30 g gulost
Fyll:
150 g tomat
1 stk avokado
150 g gulost
400 g karbonadedeig
2 ts tacokrydder
½ beger lettrømme
4 ss chilisaus
50 g tortillachips
hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

Vafler:

  1. Ha alle tørrvarene i en bakebolle.
  2. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  3. Tilsett egg og smeltet smør, og rør sammen til en glatt røre. Ha deretter i finsnittet vårløk, hakket oregano (eller andre urter) og revet ost.
  4. La røren svelle i 15 - 20 minutter.
  5. Stek vaflene til de er gylne.

    Fyll:

  6. Del tomater og avokado i skiver. Riv osten.
  7. Stek karbonadedeigen sammen med tacokrydderet.
  8. Topp vaflene med karbonadedeigen, grønnsaker, ost, rømme, chilisaus, knuste tortillachips og hakket koriander.