Vaffelkake med hvit sjokoladekrem og bringebær
Vafler er alltid en suksess! Prøv deg på denne vaffelkake med masse hvit sjokoladekrem og deilig bringebær til spesielle anledninger.
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 12 stk.
- Krem:
- 100 g Hvit kokesjokolade
- 2 dl Lettmelk
- 1 ss Maisstivelse (maizena)
- 2 stk Eggeplomme
- 25 g Mørk sjokolade, 70% kakao
- 1 dl Kremfløte
- Vaffelrøre:
- 3 stk Egg
- 2 ss Sukker
- 4 dl Syrnet melk naturell
- 2 dl Lettmelk
- 2 ss Kakaopulver (kan sløyfes)
- 4 ss Havregryn
- 200 g Hvetemel
- 1 ts Natron
- 100 g Smør
- 100 g Bringebær
Fremgangsmåte:
HVIT SJOKOLADEKREM:
- Hakk hvit sjokolade i mindre biter.
- Ha melk, maisenna, eggeplommer og den hvite sjokoladen i en kjele. Kok opp under stadig omrøring til den begynner å tykne.
- Ha kremen i en stor bolle, dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet til kremen er kald.
- Hakk den mørke sjokoladen i mindre biter. Pisk fløten halvstiv og bland deretter denne inn inn i den avkjølte sjokoladekremen. Bland inn hakket mørk sjokolade.VAFFELRØRE:
- Pisk egg og sukker, og bland inn syrnet melk, melk og alle de tørre ingrediensene.
- Smelt smør og tilsett røren. Sett kaldt i ca. 20 minutter.
- Stek vafler og legg deretter vaflene lagvis med den hvite sjokoladekremen. Topp med bringebær.