Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Vaffelkake med hvit sjokoladekrem og bringebær

Vafler er alltid en suksess! Prøv deg på denne vaffelkake med masse hvit sjokoladekrem og deilig bringebær til spesielle anledninger.

Se flere deilige vaffeloppskrifter her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
Krem:
100 g hvit kokesjokolade
2 dl lettmelk
1 ss maisstivelse (maizena)
2 stk eggeplomme
25 g mørk sjokolade, 70% kakao
1 dl kremfløte
Vaffelrøre:
3 stk egg
2 ss sukker
4 dl syrnet melk naturell
2 dl lettmelk
2 ss kakaopulver (kan sløyfes)
4 ss havregryn
200 g hvetemel
1 ts natron
100 g smør
100 g bringebær

Fremgangsmåte

         

HVIT SJOKOLADEKREM:

  1. Hakk hvit sjokolade i mindre biter.
  2. Ha melk, maisenna, eggeplommer og den hvite sjokoladen i en kjele. Kok opp under stadig omrøring til den begynner å tykne.
  3. Ha kremen i en stor bolle, dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet til kremen er kald.
  4. Hakk den mørke sjokoladen i mindre biter. Pisk fløten halvstiv og bland deretter denne inn inn i den avkjølte sjokoladekremen. Bland inn hakket mørk sjokolade.

    VAFFELRØRE:

  5. Pisk egg og sukker, og bland inn syrnet melk, melk og alle de tørre ingrediensene.
  6. Smelt smør og tilsett røren. Sett kaldt i ca. 20 minutter.
  7. Stek vafler og legg deretter vaflene lagvis med den hvite sjokoladekremen. Topp med bringebær.

Se flere deilige vaffeloppskrifter her.