Grove vafler
Myke vafler med grovere mel og uten sukker metter godt og smaker nydelig. Kos dere med vafler og test hva dere kan om meieriprodukter i vår quiz!
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 8 stk.
- 1,5 dl Hvetemel
- 1,5 dl Sammalt hvete, fin
- 1 dl Havregryn
- 0,5 ts Salt
- 0,5 ts Bakepulver
- 4 dl Lettmelk (0,5 % fett)
- 2 stk Egg
- 2 ss Smør
Fremgangsmåte:
Ernæringsrådgiverens tips:Disse vaflene er rike på fiber og helt uten tilsatt sukker. De er derfor et godt alternativ til brød i hverdagen.
- Ha alle tørrvarene i en bakebolle.
- Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
- Tilsett egg og smeltet smør, og rør sammen til en glatt røre.
- La røren svelle i 15 - 20 minutter.
- Stek vaflene til de er gyldne.
- Serveres gjerne med brunost, ost og skinke, smøreost og paprika eller kaviar og cottage cheese. Kokkens tips:Vafler kan godt fryses ned. De tiner raskt når du trenger dem.