Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Grove vafler

Myke vafler med grovere mel og uten sukker metter godt og smaker nydelig. Kos dere med vafler og test hva dere kan om meieriprodukter i vår quiz!

Se flere deilige vaffeloppskrifter her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 8 stk
1 ½ dl hvetemel
1 ½ dl sammalt hvete, fin
1 dl havregryn
½ ts salt
½ ts bakepulver
4 dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
2 stk egg
2 ss smeltet smør

Fremgangsmåte

Ernæringsrådgiverens tips

Disse vaflene er rike på fiber og helt uten tilsatt sukker. De er derfor et godt alternativ til brød i hverdagen.

  1. Ha alle tørrvarene i en bakebolle.
  2. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  3. Tilsett egg og smeltet smør, og rør sammen til en glatt røre. 
  4. La røren svelle i 15 - 20 minutter.
  5. Stek vaflene til de er gyldne.  
  6. Serveres gjerne med brunost, ost og skinke, smøreost og paprika eller kaviar og cottage cheese. 
    Kokkens tips

    Vafler kan godt fryses ned. De tiner raskt når du trenger dem.

Se flere deilige vaffeloppskrifter her.