Snurrer med pistasj- og vaniljefyll

Snurrer med pistasj- og vaniljefyll

Disse snurrene med pistasj- og vaniljefyll gir en annerledes og smakfull vri på gjærbaksten.

Se flere deilige boller her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 35 stk.

  • 250 g Smør
  • 6 dl Lettmelk
  • 2 stk Egg
  • 2 dl Sukker
  • 1 krm Salt
  • 3 ts Malt kardemomme
  • 1 kg Hvetemel
  • Fyll:
  • 100 g Pistasjenøtter
  • 2 stk Eggehvite
  • 100 g Melis
  • 100 g Ferdig vaniljekrem
  • 1 stk Egg
  • 50 g Pistasjenøtter
  • 1 pk Gjær

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken.
  2. Ha væsken over i en bakebolle, smuldre i gjær og tilsett egg, sukker, salt og kardemomme.
  3. Tilsett i hvetemelet litt etter litt, mens det eltes inn i deigen. Bruk gjerne en kjøkken maskin med eltekrok til denne jobben.
  4. Dekk til deigen med et klede, og hev til dobbelt størrelse. Fyll:
  5. Hakk pistasjnøttene ganske fine, bland med melis og tilsett eggehvite til massen henger sammen.
  6. Kjevl deigen ut i rektangulær form, og smør ut pistasjfyllet og deretter vaniljekremen.
  7. Rull deigen sammen, og skjær den i 2 cm brede skiver. Sett dem til heving på bakepapir på stekeplaten.
  8. Pensle med egg og pistasjnøtter, og stek dem ved 180 °C midt i ovnen i 15-20 minutter til de har en pen, gyllen farge.  Kokkens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til snurrene så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere deilige boller her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.