Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Krydret yoghurtbrød

Et saftig brød med smak av timian, koriander og fennikel.

Se flere smakfulle brød her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 2 stk
1 pk gjær
3 dl melk
350 g yoghurt naturell
1 ss solsikkeolje
1 kg grovbakstmel
2 ss tørket timian
2 ss korianderfrø (grovmalt)
1 ss fennikelfrø (grovmalt)
50 g smør
2 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell melken, yoghurt og solsikkeolje over gjæren og rør ut.
  2. Tilsett mel og krydder. Elt godt med kjøkkenmaskin på lav hastighet eller for hånd i ca. 5 minutter. Tilsett litt hvetemel mot slutten av eltingen hvis deigen er for løs.
  3. Kutt smør i små terninger. Tilsett deretter smørterninger og salt og elt deigen i ca. 15 minutter til den er smidig.
  4. Hev deigen i 30 minutter og del den så i to emner som formes til to runde brød eller fordel i to brødformer.
  5. Brødene etterheves til dobbel størrelse i ca. 30 minutter. Snitt et kryss på toppen av brødene med en skarp kniv og stek brødene nesten nederst i ovnen ved 230 ºC i 5 minutter, skru ned varmen til 185 ºC og stek videre i ca. 30 minutter.
  6. La det ferdige brødet hvile på en rist i 10 minutter før servering.
    3 om dagen-tipsHelsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.

Se flere smakfulle brød her.