Krydret yoghurtbrød
Et saftig brød med smak av timian, koriander og fennikel.
Ingredienser:
1 porsjon gir 2 stk.
- 1 pk Gjær
- 3 dl Melk
- 350 g Yoghurt naturell
- 1 kg Grovbakstmel
- 2 ss Tørket timian
- 2 ss Korianderfrø (grovmalt)
- 1 ss Fennikelfrø (grovmalt)
- 1 ss Solsikkeolje
- 50 g Smør
- 2 ts Salt
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjæren i en bakebolle, hell melken, yoghurt og solsikkeolje over gjæren og rør ut.
- Tilsett mel og krydder. Elt godt med kjøkkenmaskin på lav hastighet eller for hånd i ca. 5 minutter. Tilsett litt hvetemel mot slutten av eltingen hvis deigen er for løs.
- Kutt smør i små terninger. Tilsett deretter smørterninger og salt og elt deigen i ca. 15 minutter til den er smidig.
- Hev deigen i 30 minutter og del den så i to emner som formes til to runde brød eller fordel i to brødformer.
- Brødene etterheves til dobbel størrelse i ca. 30 minutter. Snitt et kryss på toppen av brødene med en skarp kniv og stek brødene nesten nederst i ovnen ved 230 ºC i 5 minutter, skru ned varmen til 185 ºC og stek videre i ca. 30 minutter.
- La det ferdige brødet hvile på en rist i 10 minutter før servering.Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.