krydret yoghurtbrød ved siden av et glass melk

Krydret yoghurtbrød

Et saftig brød med smak av timian, koriander og fennikel.

Se flere smakfulle brød her.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

1 porsjon gir 2 stk.

  • 1 pk Gjær
  • 3 dl Melk
  • 350 g Yoghurt naturell
  • 1 kg Grovbakstmel
  • 2 ss Tørket timian
  • 2 ss Korianderfrø (grovmalt)
  • 1 ss Fennikelfrø (grovmalt)
  • 1 ss Solsikkeolje
  • 50 g Smør
  • 2 ts Salt

Fremgangsmåte:

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell melken, yoghurt og solsikkeolje over gjæren og rør ut.
  2. Tilsett mel og krydder. Elt godt med kjøkkenmaskin på lav hastighet eller for hånd i ca. 5 minutter. Tilsett litt hvetemel mot slutten av eltingen hvis deigen er for løs.
  3. Kutt smør i små terninger. Tilsett deretter smørterninger og salt og elt deigen i ca. 15 minutter til den er smidig.
  4. Hev deigen i 30 minutter og del den så i to emner som formes til to runde brød eller fordel i to brødformer.
  5. Brødene etterheves til dobbel størrelse i ca. 30 minutter. Snitt et kryss på toppen av brødene med en skarp kniv og stek brødene nesten nederst i ovnen ved 230 ºC i 5 minutter, skru ned varmen til 185 ºC og stek videre i ca. 30 minutter.
  6. La det ferdige brødet hvile på en rist i 10 minutter før servering.Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.

Se flere smakfulle brød her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.