Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Saftig gulrotbrød

Kanskje verdens beste gulrotbrød ? Denne enkle oppskriften gir deg et supersaftig fristende og mykt brød, med sprø skorpe. 

Se flere smakfulle brød her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 1 stk
2 stk gulrot
1 pk gjær
4 dl melk
400 g hvetemel
100 g sammalt hvete, fin
50 g sammalt rug, fin
1 ss maltekstrakt
1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Skrell gulrøttene og riv dem grovt.
    Kokkens tipsDu kan også variere smaken ved å bruke andre rotgrønnsaker.
  2. Varm melken til den er lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell melken over og rør ut.
  3. Tilsett melet og elt deigen i 10 minutter.
  4. Tilsett maltekstrakt, gulrot og salt og fortsett eltingen i 10 minutter.
  5. Dekk til deigen og la den heve et lunt sted til dobbelt størrelse.
  6. Ha deigen på et melet bakebord. Kna deigen godt sammen, form til et brød og legg det i en smurt brødform. Etterhev i 30 minutter.
  7. Stekes i ca. 30 minutter ved 225°C.
  8. Avkjøl brødet på rist.
    3 om dagen-tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.

Se flere smakfulle brød her.