Gulrotbrød med smør og et glass melk

Saftig gulrotbrød

Kanskje verdens beste gulrotbrød ? Denne enkle oppskriften gir deg et supersaftig fristende og mykt brød, med sprø skorpe.

Se flere smakfulle brød her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 1 stk.

  • 2 stk Gulrot
  • 1 pk Gjær
  • 4 dl Melk
  • 400 g Hvetemel
  • 100 g Sammalt hvete, fin
  • 50 g Sammalt rug, fin
  • 1 ss Maltekstrakt
  • 1 ts Salt

Fremgangsmåte:

  1. Skrell gulrøttene og riv dem grovt. Du kan også variere smaken ved å bruke andre rotgrønnsaker.
  2. Varm melken til den er lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell melken over og rør ut.
  3. Tilsett melet og elt deigen i 10 minutter.
  4. Tilsett maltekstrakt, gulrot og salt og fortsett eltingen i 10 minutter.
  5. Dekk til deigen og la den heve et lunt sted til dobbelt størrelse.
  6. Ha deigen på et melet bakebord. Kna deigen godt sammen, form til et brød og legg det i en smurt brødform. Etterhev i 30 minutter.
  7. Stekes i ca. 30 minutter ved 225°C.
  8. Avkjøl brødet på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.

Se flere smakfulle brød her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.