Saftig gulrotbrød
Kanskje verdens beste gulrotbrød ? Denne enkle oppskriften gir deg et supersaftig fristende og mykt brød, med sprø skorpe.
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 1 stk.
- 2 stk Gulrot
- 1 pk Gjær
- 4 dl Melk
- 400 g Hvetemel
- 100 g Sammalt hvete, fin
- 50 g Sammalt rug, fin
- 1 ss Maltekstrakt
- 1 ts Salt
Fremgangsmåte:
- Skrell gulrøttene og riv dem grovt. Du kan også variere smaken ved å bruke andre rotgrønnsaker.
- Varm melken til den er lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell melken over og rør ut.
- Tilsett melet og elt deigen i 10 minutter.
- Tilsett maltekstrakt, gulrot og salt og fortsett eltingen i 10 minutter.
- Dekk til deigen og la den heve et lunt sted til dobbelt størrelse.
- Ha deigen på et melet bakebord. Kna deigen godt sammen, form til et brød og legg det i en smurt brødform. Etterhev i 30 minutter.
- Stekes i ca. 30 minutter ved 225°C.
- Avkjøl brødet på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.