To runde brød med syrnet melk på en fjøl ved siden av en skål med smør i skiver.

Brød med syrnet melk

Bak et smakfullt grovbrød med syrnet melk. Brødet blir utrolig saftig og holder seg i mange dager.

Se flere smakfulle brød her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 2 stk.

  • 5 dl Skummet kulturmelk
  • 100 g Byggryn eller perlespelt
  • 100 g Linfrø
  • 1 pk Gjær ,fersk
  • 1 ts Salt
  • 80 g Havregryn
  • 120 g Sammalt hvete, grov
  • 240 g Hvetemel
  • Pensling:
  • 1 dl Melk eller kaffe
  • 1 ss Havsalt

Fremgangsmåte:

  1. Varm opp kulturmelken til ca. 40 ºC.
  2. Ha den varme melken i en bolle og tilsett byggryn (som har vært bløtlagt i vann i et døgn) eller perlespelt og linfrø.
  3. Rør inn gjæren til den har løst seg opp i væsken. Tilsett salt, havregryn, sammalt hvete grov og til slutt hvetemel litt etter litt.
  4. Elt deigen sammen. Deigen skal være litt løs og ikke for kompakt, da blir den bare vanskeligere å jobbe med og brødene blir harde.
  5. Del deigen i 2 emner og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
  6. La dem etterheve i 15-20 minutter, pensle så med melk (eller kaffe) og strø på havsalt. Dette gjør vi for at den skal få en fin farge og en god skorpe med god smak.
  7. Sett brødet inn i varm ovn ved 250 °C, stek i 10 minutter og reduser så varmen til 200 °C. Stek brødet videre i 30 minutter.

3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen. Se flere smakfulle brød her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.