Valnøttbrød

Valnøttbrød

Saftig og godt valnøttbrød - til hverdag og fest. En oppskrift med syrnet melk og grovt mel som gjør brødet ekstra saftig og smaksrikt.

Se flere smakfulle brød her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 5 dl Kulturmelk
  • 5 dl Melk
  • 50 g Gjær
  • 2 ts Salt
  • 1 ss Mørk sirup
  • 150 g Sammalt hvete, grov
  • 150 g Sammalt rug, fin
  • 1 kg Hvetemel
  • 200 g Valnøttkjerner
  • 1 stk Egg

Fremgangsmåte:

  1. Bland melk og kulturmelk, og varm opp til ca. 37 °C. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av væsken. Rør i resten av melkeblandingen.
  2. Bland inn salt, sirup og grovt mel. Elt inn hvetemel til deigen såvidt slipper bollen. La den heve til dobbel størrelse. Grovhakk valnøtter og elt dem inn.
  3. Del deigen i tre deler og form dem til runde eller avlange brød. Etterhev brødene i ca. 30 minutter.
  4. Pensle med sammenvispet egg og stek brødene midt i stekeovnen ved 210 °C i ca. 40 minutter. Avkjøles på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.

Se flere smakfulle brød her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.