Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Flettekringle med rosiner

Rykende fersk flettekringle med rosiner og kardemomme smaker alltid godt.

Se flere deilige kringler her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
50 g gjær
2 dl helmelk
4 ss sukker
2 stk egg
2 ts malt kardemomme
600 g hvetemel
100 g meierismør
1 ts salt
250 g rosiner
1 stk egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell melken over gjæren og rør sammen.
  2. Tilsett sukker, egg og hvetemel. Spar litt av melet til utbakingen.
  3. Elt deigen på lav hastighet i 5 minutter.
  4. Del smør i små terninger. Tilsett deretter smørterningene og salt og elt deigen i ca. 15 minutter til den er smidig og slipper bakebollen.
  5. Dekk til og sett deigen på et lunt sted. La den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
  6. Ha deigen på bakebordet og elt inn rosinene. Del deigen så i to, og del deretter hver av leivene i tre biter som rulles til like lange pølser. Lag to fletter à 3 remser.
  7. Legg kringlene på en bakepapirkledd stekeplate. Sett til heving under plast i 30-40 minutter.
  8. Visp sammen egget og pensle kringlene. Stek dem på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 20-30 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøles på rist.
    3 om dagen-tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen. 

Se flere deilige kringler her.