Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Flettekringle med rosiner

Rykende fersk flettekringle med rosiner og kardemomme smaker alltid godt.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
50 g gjær
2 dl helmelk
4 ss sukker
2 stk egg
2 ts malt kardemomme
600 g hvetemel
100 g meierismør
1 ts salt
250 g rosiner
1 stk egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell melken over gjæren og rør sammen.
  2. Tilsett sukker, egg og hvetemel. Spar litt av melet til utbakingen.
  3. Elt deigen på lav hastighet i 5 minutter.
  4. Del smør i små terninger. Tilsett deretter smørterningene og salt og elt deigen i ca. 15 minutter til den er smidig og slipper bakebollen.
  5. Dekk til og sett deigen på et lunt sted. La den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
  6. Ha deigen på bakebordet og elt inn rosinene. Del deigen så i to, og del deretter hver av leivene i tre biter som rulles til like lange pølser. Lag to fletter à 3 remser.
  7. Legg kringlene på en bakepapirkledd stekeplate. Sett til heving under plast i 30-40 minutter.
  8. Visp sammen egget og pensle kringlene. Stek dem på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 20-30 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøles på rist.
    3 om dagen-tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.