Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Matmuffins med grønnsaker og yoghurt

Lag saftige matmuffins med løk, oliven og soltørket tomat. Ypperlig i matpakken.

Se flere deilige matmuffins her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
½ stk rødløk
3 stk vårløk
50 g smør
4 stk egg
3 dl yoghurt naturell
150 g hvetemel
150 g sammalt hvete, grov
2 ts bakepulver
1 ts salt
100 g sorte oliven
2 ss soltørkede tomater
100 g gulost

Fremgangsmåte

  1. Vask og grovhakk rødløk og vårløk.
  2. Fres grønnsakene myke i en stekepanne med smør i maks 5 minutter på middels varme.
  3. Visp sammen egg og yoghurt. Bland i mel, bakepulver og salt.
    Ernæringsrådgiverens tipsVisste du at yoghurt er en god kilde til mange næringstoffer som vi trenger hver dag? Den har blant annet et høyt innhold av kalsium som er viktig for å styrke skjelettet.
  4. Grovhakk oliven og soltørket tomat, og riv gulosten. Bland deretter alt inn i røren.
  5. Legg røren i en smurt muffinsform eller store papirformer. Stek midt i ovnen ved 200° C i minst 20 minutter. 
    3 om dagen-tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere deilige matmuffins her.