Matmuffins
Deilig og mettende- perfekt for travle hverdager og til kveldsmat.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 50 g Smør (smeltet)
- 4 stk Egg
- 3 dl Yoghurt naturell (eller kvarg)
- 1 dl Helmelk
- 2,5 dl Sammalt hvete, grov
- 2 ts Bakepulver
- 1 krm Salt
- 2 stk Vårløk
- 50 g Grønne oliven
- 50 g Soltørkede tomater
- 150 g Revet gulost
- 2 ss Urtekrydder (som bladpersille, basilikum, gressløk)
Fremgangsmåte:
- Sett stekeoven på 200 ºC.
- Smelt smøret og avkjøl litt. Visp sammen smør, egg og yoghurt. Rør inn hvetemel, sammalt mel, bakepulver og salt.
- Finhakk vårløk, soltørket tomat og oliven. Rør skinke, vårløk, tomat, oliven, ost og urter inn i muffinsrøren.
- Fordel røren i 12 muffinsformer (bruk gjerne muffinsbrett) og stek muffinsene midt i ovnen i ca 15 minutter.Topp gjerne med valmuefrø, linfrø, solsikkefrø og/eller gresskarkjerner for å gi lunsjmuffins en ekstra vri.