Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Matmuffins

Deilig og mettende- perfekt for travle hverdager og til kveldsmat.

Se flere deilige matmuffins her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

12
50 g smør (smeltet)
4 stk egg
3 dl yoghurt naturell (eller kvarg)
1 dl helmelk
150 g sammalt hvete, grov
150 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 krm salt
2 stk vårløk
50 g soltørkede tomater
50 g grønne oliven
100 g kokt skinke
150 g revet gulost
2 ss urtekrydder (som bladpersille, basilikum, gressløk)

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeoven på 200 ºC.
  2. Smelt smøret og avkjøl litt. Visp sammen smør, egg, yoghurt og melk. Rør inn hvetemel, sammalt mel, bakepulver og salt.
  3. Finhakk vårløk, soltørket tomat og oliven. Del skinken i biter. Rør skinke, vårløk, tomat, oliven, ost og urter inn i muffinsrøren.
  4. Fordel røren i 8 store muffinsformer (bruk gjerne muffinsbrett) og stek muffinsene midt i ovnen i ca 25 minutter.
    Kokkens tipsTopp gjerne med valmuefrø, linfrø, solsikkefrø og/eller gresskarkjerner.

Se flere deilige matmuffins her.