Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Matmuffins

Deilig og mettende- perfekt for travle hverdager og til kveldsmat.

Se flere deilige matmuffins her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

12
50 g smør (smeltet)
4 stk egg
3 dl yoghurt naturell (eller kvarg)
1 dl helmelk
2 ½ dl sammalt hvete, grov
2 ts bakepulver
1 krm salt
2 stk vårløk
50 g grønne oliven
150 g rød paprika
50 g soltørkede tomater
150 g revet gulost
2 ss urtekrydder (som bladpersille, basilikum, gressløk)

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeoven på 200 ºC.
  2. Smelt smøret og avkjøl litt. Visp sammen smør, egg og yoghurt. Rør inn hvetemel, sammalt mel, bakepulver og salt.
  3. Skjær paprika i strimler, finhakk vårløk, soltørket tomat og oliven. Rør skinke, vårløk, tomat, oliven, ost og urter inn i muffinsrøren.
  4. Fordel røren i 12 muffinsformer (bruk gjerne muffinsbrett) og stek muffinsene midt i ovnen i ca 15 minutter.
    Kokkens tipsTopp gjerne med valmuefrø, linfrø, solsikkefrø og/eller gresskarkjerner for å gi lunsjmuffins en ekstra vri.

Se flere deilige matmuffins her.