Matmuffins

Deilig og mettende- perfekt for travle hverdager og til kveldsmat.

Se flere deilige matmuffins her.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 50 g Smør (smeltet)
  • 4 stk Egg
  • 3 dl Yoghurt naturell (eller kvarg)
  • 1 dl Helmelk
  • 2,5 dl Sammalt hvete, grov
  • 2 ts Bakepulver
  • 1 krm Salt
  • 2 stk Vårløk
  • 50 g Grønne oliven
  • 50 g Soltørkede tomater
  • 150 g Revet gulost
  • 2 ss Urtekrydder (som bladpersille, basilikum, gressløk)

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeoven på 200 ºC.
  2. Smelt smøret og avkjøl litt. Visp sammen smør, egg og yoghurt. Rør inn hvetemel, sammalt mel, bakepulver og salt.
  3. Finhakk vårløk, soltørket tomat og oliven. Rør skinke, vårløk, tomat, oliven, ost og urter inn i muffinsrøren.
  4. Fordel røren i 12 muffinsformer (bruk gjerne muffinsbrett) og stek muffinsene midt i ovnen i ca 15 minutter.Topp gjerne med valmuefrø, linfrø, solsikkefrø og/eller gresskarkjerner for å gi lunsjmuffins en ekstra vri.

Se flere deilige matmuffins her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.