muffins med oliven og chevre

Muffins med oliven og chèvre

Saftige og smaksrike matmuffins med oliven og chèvre smaker nydelig slik de er eller sammen med en salat.

Se flere deilige matmuffins her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 12 stk.

  • 100 dl Sorte oliven
  • 50 g Smør
  • 240 g Hvetemel
  • 120 g Sammalt hvete, fin
  • 2 ts Bakepulver
  • 0,75 ts Salt
  • 4 stk Egg
  • 2 dl Yoghurt naturell
  • 200 g Chevre (hvit geitost)

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Del osten i små terninger og oliven i to. Bland mel, bakepulver, salt, chèvre og oliven.
  3. Smelt smør og visp det sammen med egg og yoghurt. Rør deretter inn i melblandingen.
  4. Bruk et muffinsbrett med papirformer og fyll formene 2/3 fulle. Røren gir 12 små eller 6 store muffins.
  5. Stek muffinsene midt i ovnen i 20-25 minutter.
  6. Avkjøl på rist og servér dem med en god salat og litt spekeskinke, eller bare nyt dem som de er.

Se flere deilige matmuffins her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.