En boks med matmuffins og muffins toppet med skyr

Minimuffins med banan og gresk yoghurt

Bananmuffins er mettende og næringsrike. De passer perfekt som et lite kveldsmåltid, som turmat eller etter trening.

Se flere deilige matmuffins her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • Muffins:
  • 2 stk Banan (godt modne)
  • 100 g Smør (romtemperert)
  • 1 dl Melk
  • 2 stk Egg
  • 125 g Hvetemel
  • 125 g Siktet speltmel
  • 2 ts Bakepulver
  • 25 g Sukker
  • 0,5 ts Salt
  • Topping:
  • 1 beger Gresk yoghurt

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 185 °C.
  2. Del bananer og smør i mindre biter.
  3. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt blandingen i 5 minutter.
  4. Fordel røren i muffinsformer og stek muffinsen i ovnen i 15 minutter.
  5. Avkjøl bananmuffinsene og bruk gresk yoghurt som topping.

Istedenfor å bruke gresk yoghurt, kan du bruke kvarg. Disse muffinsene kan godt fryses eller spises dagen etterpå. Se flere deilige matmuffins her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.