Blåbærmuffins

Blåbær er både sunt, godt og fulle av antioksidanter. Ha alltid noen frosne blåbær i fryseren og du tryller enkelt frem disse herlige i muffinsene.

Se flere deilige muffinsoppskrifter her.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 125 g Smør
  • 125 g Blåbær
  • 4 dl Hvetemel
  • 2 stk Egg
  • 125 g Sukker
  • 0,5 ts Salt
  • 3 ts Bakepulver
  • 1 dl Lettmelk
  • 1 dl Syrnet melk

Fremgangsmåte:

  1. Smelt og avkjøl smøret.
  2. Bland bærene med ca. 1/4 del av hvetemelet, og sett dette til side.
  3. Bland resten av melet sammen med salt og bakepulver i en bolle.
  4. Pisk egg sammen med sukker, og visp inn smøret og melken. Lag en fordypning i melblandingen, og rør inn eggeblandingen. Bland deretter inn blåbærene, og rør det sammen forsiktig.
  5. Fordel røren i papirkledde muffinsformer. Fyll opp halvveis, ca. 3/4. Det beste er å bruke muffinsbrett i aluminium i tillegg til papirformene. Da holder muffinsene formen bedre. Oppskriften gir seks store muffins, eller ti små. Store muffins stekes i 15 - 20 minutter og små muffins stekes i ca. 12 minutter ved 180 °C.

Se flere deilige muffinsoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.