Bland bærene med ca. 1/4 del av hvetemelet, og sett dette til side.
Bland resten av de tørre ingrediensene i en bolle.
Pisk egg sammen med sukker, og visp inn smøret og melken. Lag en fordypning i melblandingen, og rør inn eggeblandingen. Bland deretter inn blåbærene, og rør det sammen forsiktig.
Fordel røren i papirkledde muffinsformer. Fyll opp halvveis, ca. 3/4. Det beste er å bruke muffinsbrett i aluminium i tillegg til papirformene. Da holder muffinsene formen bedre. Oppskriften gir seks store muffins, eller ti små. Store muffins stekes i 15 - 20 minutter og små muffins stekes i ca. 12 minutter ved 180 °C.
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.