Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Rabarbramuffins

Dette er en deig som enten kan brukes til muffins, eller som en saftig langpannekake. Like god til begge deler.

Se flere oppskrifter på deilige muffins her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
500 g rabarbra
3 stk egg
250 g sukker
175 g smør
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Ostekrem:
3 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
200 g kremost naturell
100 g melis

Fremgangsmåte

  1. Rabarbraen vaskes og renses hvis den ytre delen er grov. Kuttes i små biter.
  2. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
  3. Tilsett smeltet avkjølt smør. Sikt hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
  4. Røren helles enten over i muffinsformer eller en bakepapirkledd springform (24 cm).
  5. Stikk rabarbra ned i røren og fordel dem jevnt utover.
  6. Muffinsene stekes midt i ovnen på 175 ºC i 15–20 minutter avhengig av størrelsen på muffinsformene, mens kaken stekes ved samme temperatur midt i ca. 40 minutter.

    Ostekrem:

     

  7. Ha alle ingrediensene i en bolle og visp dem sammen til en luftig krem.
  8. Server kaken lun med ostekremen som tilbehør eller avkjøl kaken og smør ostekremen på toppen.

Se flere oppskrifter på deilige muffins her.