rabarbrakake

Rabarbrakake med ostekrem

Det finnes mange rabarbrarøtter rundt om i norske hager, men hva de kan benyttes til har gått litt i glemmeboka. Dette er en saftig og enkel rabarbrakake.

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

12 porsjoner

  • Kake:
  • 500 g Rabarbra
  • 3 stk Egg
  • 250 g Sukker
  • 175 g Smør
  • 150 g Hvetemel
  • 1 ts Bakepulver
  • Ostekrem:
  • 3 dl Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
  • 200 g Kremost naturell
  • 100 g Melis

Fremgangsmåte:

Kake:

  1. Sett ovnen på 175 ºC.
  2. Vask og rens rabarbraen og kutt i grove biter.
  3. Piske egg og sukker til eggedosis.
  4. Smelt smøret og avkjøl det.
  5. Tilsett smør, siktet hvetemel, bakepulver og rabarbra til eggedosisen og vend det forsiktig inn.
  6. Hell røren over i en rund form (26 cm i diameter).
  7. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter.Ostekrem:
  8. Visp vaniljekvarg, kremost og melis til en luftig krem.
  9. Server kaken lun med ostekremen som tilbehør eller avkjøl kaken og smør ostekremen på toppen.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.