Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Rabarbrakake med ostekrem

Det finnes mange rabarbrarøtter rundt om i norske hager, men hva de kan benyttes til har gått litt i glemmeboka. Dette er en saftig og enkel rabarbrakake. 

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

Kake:
500 g rabarbra
3 stk egg
250 g sukker
175 g smør
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Ostekrem:
3 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
200 g kremost naturell
100 g melis

Fremgangsmåte

Kake:

  1. Sett ovnen på  175 ºC.
  2. Vask og rens rabarbraen og kutt i grove biter.
  3. Piske egg og sukker til eggedosis.
  4. Smelt smøret og avkjøl det.
  5. Tilsett smør, siktet hvetemel, bakepulver og rabarbra til eggedosisen og vend det forsiktig inn. 
  6. Hell røren over i en rund form (26 cm i diameter).
  7. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter.

    Ostekrem:

  8. Visp vaniljekvarg, kremost og melis til en luftig krem.
  9. Server kaken lun med ostekremen som tilbehør eller avkjøl kaken og smør ostekremen på toppen.
Ernæringsrådgiverens tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.