Müsliscones
Smakfulle og enkle grove scones med tranebær som passer ypperlig til frokost eller kvelds.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 16 stk.
- 480 g Hvetemel
- 240 g Sammalt spelt, grov
- 4 ts Bakepulver
- 1 ts Salt
- 2 ss Sukker
- 200 g Smør
- 5 dl Frokostblanding (4-korn) (eller annen müsli)
- 1 stk Egg
- 4 dl Lettmelk
- 150 g Tranebær (evt rosiner)
Fremgangsmåte:
Kokkens tips:Lag en dobbel porsjon og frys ned halvparten. Tin dem raskt i ovnen ved behov, så har du tilgang på en enkel og smakfull frokost når som helst.
- Sett ovnen på 220 °C.
- Bland sammen hvetemel, sammalt spelt, bakepulver, salt og sukker. Smuldre i smøret. Du kan godt bruke kjøkkenmaskin.
- Rør inn müsli, egg og melk til en jevn masse. Den skal være litt klissete.
- Hell deigen ut på en melete overflate og kna inn tørkede tranebær.
- Form deigen til en tykk pølse og skjær pølsen i 16 like store skiver.
- Legg skivene på et stekebrett dekket med bakepapir og stek dem midt i ovnen i 10-15 minutter, til de er gylne. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til sconesene så får du i deg 1 av 3 om dagen.