sitronfromasj

Sitronfromasj med karamelliserte nøtter

En delikat og frisk dessert.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

4 porsjoner

  • Sitronfromasj:
  • 3 stk Gelatinplater
  • 0,5 dl Sitronsaft
  • 1 stk Eggehvite
  • 20 g Sukker
  • 3 dl Kremfløte
  • 60 g Sukker
  • 1 ts Vaniljesukker
  • Nøtteblanding:
  • 50 g Mandler
  • 50 g Valnøttkjerner
  • 50 g Hasselnøtter
  • 50 g Melis
  • 0,5 dl Solsikkeolje

Fremgangsmåte:

Sitronfromasj:

  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann, ca 5 minutter.
  2. Varm opp sitronsaften og 10 g sukker i en kjele under omrøring til sukkeret har løst seg opp.
  3. Ta kjelen av platen. Hell av vannet fra gelatinen og smelt gelatinen i den varme sitronlaken. La blandingen avkjøles.
  4. Pisk eggehviten nesten helt stiv.
  5. Tilsett 20 g sukker til eggehviten og visp til det blir en luftig og stiv marengs.
  6. Visp kremfløten med 60 g sukker og vaniljesukker til luftig krem i en tredje bolle.
  7. Rør inn avkjølt sitronlake i kremen med en slikkepott.
  8. Til slutt vendes marengsen forsiktig inn i kremen.
  9. Fyll sitronkremen i kuvertskåler/-former og sett de i kjøleskapet i noen timer.Nøtteblanding:
  10. Kok nøttene i vann i 5 minutter.
  11. Sil av og ta bort skinnet hvis du ønsker det.
  12. Bland nøtter med melis og stek til ønsket bruning i en stekepanne med varm olje. Ta av stekeplaten og avkjøl. Grovhakk nøttene og server sammen med fromasjen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.