Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Sitronfromasj med karamelliserte nøtter

En delikat og frisk dessert.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

Sitronfromasj:
3 stk gelatinplater
½ dl friskpresset sitronsaft
1 stk eggehvite
20 g sukker
3 dl kremfløte
60 g sukker
1 ts vaniljesukker
Nøtteblanding:
50 g mandler
50 g valnøttkjerner
50 g hasselnøtter
50 g melis
½ dl solsikkeolje

Fremgangsmåte

Sitronfromasj: 

  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann, ca 5 minutter.
  2. Varm opp sitronsaften og 10 g sukker i en kjele under omrøring til sukkeret har løst seg opp.
  3. Ta kjelen av platen. Hell av vannet fra gelatinen og smelt gelatinen i den varme sitronlaken. La blandingen avkjøles.
  4. Pisk eggehviten nesten helt stiv.
  5. Tilsett 20 g sukker til eggehviten og visp til det blir en luftig og stiv marengs.
  6. Visp kremfløten med 60 g sukker og vaniljesukker til luftig krem i en tredje bolle.
  7. Rør inn avkjølt sitronlake i kremen med en slikkepott.
  8. Til slutt vendes marengsen forsiktig inn i kremen.
  9. Fyll sitronkremen i kuvertskåler/-former og sett de i kjøleskapet i noen timer.

    Nøtteblanding:

  10. Kok nøttene i vann i 5 minutter.
  11. Sil av og ta bort skinnet hvis du ønsker det.
  12. Bland nøtter med melis og stek til ønsket bruning i en stekepanne med varm olje. Ta av stekeplaten og avkjøl. Grovhakk nøttene og server sammen med fromasjen.