granola med fiken, mandler og sesamfrø

Granola med fiken, mandler og sesamfrø

Hva er vel bedre enn å starte dagen med hjemmelaget granola og en god porsjon melk eller yoghurt ?

Se flere spennende granolaoppskrifter her.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 80 g Tørkede fiken
  • 200 g Havregryn
  • 2 ss Havrekli
  • 2 ss Linfrø
  • 2 ss Sesamfrø
  • 40 g Solsikkekjerner
  • 60 g Mandler , hakket
  • 2 ss Honning
  • 2 ss Olivenolje

Fremgangsmåte:

  1. Kutt tørket fiken i mindre biter.
  2. Bland fiken sammen havregryn, havrekli, frø, kjerner og grovhakket mandler.
  3. Tilsett honning og oivenolje, og bland godt sammen.
  4. Spre blandingen på et stekebrett kledd med bakepapir og stek midt i ovnen på 140 grader i 60 minutter.
  5. Rør i blandingen ca. hvert kvarter for at granolaen skal stekes jevnt.
  6. Avkjøl og nyt sammen med yoghurt, syrnet melk, oppskåret frukt eller bær.

Se flere spennende granolaoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.