Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Granola med fiken, mandler og sesamfrø

Hva er vel bedre enn å starte dagen med hjemmelaget granola og en god porsjon melk eller yoghurt ?

Se flere spennende granolaoppskrifter her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
100 g tørkede fiken
100 g havregryn
80 g frokostblanding med frukt
2 ss havrekli
1 ss linfrø
1 ss sesamfrø
40 g solsikkekjerner
60 g mandler , hakket
2 ss honning

Fremgangsmåte

  1. Kutt tørket fiken i mindre biter.
  2. Bland fiken sammen havregryn, frokostblanding, frø, kjerner og grovhakket mandler.
  3. Tilsett honning og bland godt sammen.
  4. Spre blandingen på et stekebrett kledd med bakepapir og stek midt i ovnen på 140 grader i 60 minutter.
  5. Rør i blandingen ca. hvert kvarter for at granolaen skal stekes jevnt.
  6. Avkjøl og nyt sammen med yoghurt, syrnet melk, oppskåret frukt eller bær.

Se flere spennende granolaoppskrifter her.