Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Fristende kjøleskapsgrøt med syrnet melk, karamell og nøtter

Denne søte varianten passer perfekt som helgekos. En deilig kombinasjon av søtt og salt.

Se flere smakfulle kjøleskapsgrøter her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
2 dl havregryn (lettkokt)
4 dl syrnet melk
50 g sukker
½ dl matfløte
½ stk banan
nøtteblanding (f.eks. mandler, hasselnøtter eller valnøtter)

Fremgangsmåte

  1. Rør havregryn og syrnet melk godt sammen i et glass eller en boks med lokk.
  2. Sett glasset i kjøleskapet over natten, eller i minimum 4 timer.
  3. Smelt sukker i en kjele til den har fått en karamellartig farge og tilsett matfløte.
  4. Kok sausen til sukkeret har løst seg opp og avkjøl.
  5. Topp kjøleskapsgrøt med karamellsaus, bananskiver og nøtteblanding.

Se flere smakfulle kjøleskapsgrøter her.