Fiskegryte

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 ss Meierismør
  • 1 ts Karri
  • 0,5 stk Purre
  • 0,5 stk Løk
  • 1 båt Hvitløk
  • 1 ss Hvetemel
  • 3 dl Lettmelk
  • 2 dl Lett crème fraîche (evt vanlig crème fraîche)
  • 400 g Torskefilet
  • 1 stk Rød paprika
  • 1 ss Frisk basilikum

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør i en stor gryte ved middels varme.
  2. Ha i karri, purre, finhakket løk og hvitløk. La det surre under hyppig omrøring i ca 5 minutter.
  3. Rør melet inn i grønnsakene.
  4. Tilsett melk og crème fraîche under omrøring og gi det et raskt oppkok og la det småkoke videre.
  5. Skjær torskefileten i terninger, ca 3 x 3 cm.
  6. Kutt paprikaen i tykke strimler.
  7. Legg fiskebitene og paprikaen i gryten og la alt trekke i ca 10 minutter, til fisken er ferdig kokt.
  8. Smak til med salt og pepper. Pynt med frisk basilikum.
  9. Server gryten med ferskt brød.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.