Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Fiskegryte

En gryterett som er kjapp å lage på travle hverdager.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
2 ss meierismør
1 ts karri
½ stk purre
½ stk løk
1 båt hvitløk
1 ss hvetemel
3 dl lettmelk
2 dl lett crème fraîche (evt vanlig crème fraîche)
400 g torskefilet
1 stk rød paprika
salt og pepper
1 ss frisk basilikum

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en stor gryte ved middels varme.
  2. Ha i karri, purre, finhakket løk og hvitløk. La det surre under hyppig omrøring i ca 5 minutter.
  3. Rør melet inn i grønnsakene.
  4. Tilsett melk og crème fraîche under omrøring og gi det et raskt oppkok og la det småkoke videre.
  5. Skjær torskefileten i terninger, ca 3 x 3 cm.
  6. Kutt paprikaen i tykke strimler.
  7. Legg fiskebitene og paprikaen i gryten og la alt trekke i ca 10 minutter, til fisken er ferdig kokt.
  8. Smak til med salt og pepper. Pynt med frisk basilikum.
  9. Server gryten med ferskt brød.