Yoghurtbrød

Ferskt brød er alltid godt, og har du noen timer til overs en dag kan du lett lage ditt eget.
Frukt- og nøttebrød Lettvint yoghurtbrød
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 2 stk
50 g gjær
4 dl melk
½ dl rapsolje
3 ½ dl yoghurt naturell
2 ts salt
2 dl sammalt hvete, grov
3 dl sammalt hvete, fin
1 dl havregryn
1 l hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til 37 °C. Hell litt over gjæren og rør til den er oppløst.
  2. Tilsett olje, yoghurt, mel, havregryn og salt. Hold eventuelt tilbake noe av melet. Bland sammen til en smidig deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok til denne jobben. 
  3. La deigen heve under plast på et lunt sted til dobbel størrelse.
  4. Form deigen til to brød. Runde eller avlange.
  5. La dem etterheve i ca. 20 minutter og stek i forvarmet ovn ved 225 °C i ca. 30 minutter.