Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Ingefærkake med ostekrem

En saftig og god krydderkake med en fyldig ostekrem som kan serveres hele året rundt. 

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

Kakebunn:
2 stk egg
90 g brunt sukker
120 g lys sirup
90 g smør
2 ½ dl melk
250 g hvetemel
½ ts garam masala
1 ½ ts malt ingefær
1 ts natron
Ostekrem:
90 g kremost naturell
185 g melis
1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
  2. Ha smør og sirup i en kjele og varm det opp forsiktig til det smelter. Tilsett melk for å avkjøle blandingen.
  3. Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring.
  4. Bland hvetemel, krydder og natron og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
  5. Hell røren over i en kakeform/liten langpanne (22 x 32 cm) med bakepapir i bunnen.
  6. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken før fyllet smøres på. 
  7. Ha kremost, melis og sitronsaft i en bolle og visp det sammen til en luftig krem. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.   
Ernæringsrådgiverens tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.