Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Krydderkake med honning

Lag en saftig og enkel honningkaken med nellik og ingefær! Kaken holder seg i flere dager om den ikke spises opp med en gang.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
Kakebunn:
250 g sukker
4 stk egg
200 g smør
½ dl melk
225 g honning
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
50 g apsikat (syltet appelsinskall) (kan sløyfes)
Glasur:
200 g mørk sjokolade, 70% kakao
3 ss smør

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Pisk sukker og egg til eggedosis.
  2. Varm opp smør, melk og honning under omrøring til honningen blir flytende.
  3. Tilsett blandingen i eggedosisen.
  4. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
  5. Hell røren over i en langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir i bunnen.
  6. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken.

    Glasur:

  7. Ha sjokolade og smør i en ildfast bolle og smelt det forsiktig over vannbad.
  8. Stryk glasuren over den avkjølte kaken.
Ernæringsrådgiverens tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.