krydderkake med honning

Krydderkake med honning

Lag en saftig og enkel honningkaken med nellik og ingefær! Kaken holder seg i flere dager om den ikke spises opp med en gang.

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 250 g Sukker
  • 4 stk Egg
  • 200 g Smør
  • 0,5 dl Melk
  • 225 g Honning
  • 250 g Hvetemel
  • 2 ts Bakepulver
  • 1 ts Malt nellik
  • 1 ts Malt ingefær
  • 50 g Apsikat (syltet appelsinskall) (kan sløyfes)
  • Glasur:
  • 200 g Mørk sjokolade, 70% kakao
  • 3 ss Smør
  • Kakebunn:

Fremgangsmåte:

Kakebunn:

  1. Pisk sukker og egg til eggedosis.
  2. Varm opp smør, melk og honning under omrøring til honningen blir flytende.
  3. Tilsett blandingen i eggedosisen.
  4. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
  5. Hell røren over i en langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir i bunnen.
  6. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken.Glasur:
  7. Ha sjokolade og smør i en ildfast bolle og smelt det forsiktig over vannbad.
  8. Stryk glasuren over den avkjølte kaken.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.