Krydderkake med honning
Lag en saftig og enkel honningkaken med nellik og ingefær! Kaken holder seg i flere dager om den ikke spises opp med en gang.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 250 g Sukker
- 4 stk Egg
- 200 g Smør
- 0,5 dl Melk
- 225 g Honning
- 250 g Hvetemel
- 2 ts Bakepulver
- 1 ts Malt nellik
- 1 ts Malt ingefær
- 50 g Apsikat (syltet appelsinskall) (kan sløyfes)
- Glasur:
- 200 g Mørk sjokolade, 70% kakao
- 3 ss Smør
- Kakebunn:
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
- Pisk sukker og egg til eggedosis.
- Varm opp smør, melk og honning under omrøring til honningen blir flytende.
- Tilsett blandingen i eggedosisen.
- Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
- Hell røren over i en langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir i bunnen.
- Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken.Glasur:
- Ha sjokolade og smør i en ildfast bolle og smelt det forsiktig over vannbad.
- Stryk glasuren over den avkjølte kaken.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.