Appelsinkake med sjokolade

Saftig appelsinkake med sjokolade

Prøv en ny kake! Denne kaken smaker nydelig av frisk appelsin og mørk sjokolade.

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • Kakebunn:
  • 400 g Sukker
  • 320 g Smør
  • 4 stk Egg
  • 0,5 dl Appelsinjuice
  • 1 dl Melk
  • 320 g Hvetemel
  • 2 ts Bakepulver
  • 2 ts Vaniljesukker
  • 50 g Mørk kokesjokolade
  • Glasur:
  • 125 g Smør
  • 4 dl Melis
  • 2 ts Vaniljesukker
  • 0,5 dl Appelsinsaft
  • 100 g Hvit kokesjokolade

Fremgangsmåte:

Kokkens tips:Kaken kan gjerne lages dagen før du skal servere den. Står den en natt i kjøleskapet blir den bare saftigere og bedre. Kakebunn:

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Romtemperer smør og egg.
  3. Riv appelsinskall og press appelsinen for juice.
  4. Rør sukker og smør hvitt og luftig. Tilsette eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hver av dem.
  5. Bland sammen det tørre.
  6. Tilsett væske og melblandingen vekselvis i røren.
  7. Rør inn appelsinskall.
  8. Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca 26 x 36).
  9. Strø hakket sjokolade på toppen av røren og stek kaken midt i ovnen i 35 minutter.

Glasur:

  1. Rør smør, melis, vaniljesukker og appelsinsaft mykt og luftig.
  2. Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i fyllet.
  3. Tilsett til slutt revet appelsinskall og dekk toppen av kaken med det lyse fyllet.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.