Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Skogsbærkake

En frisk og lett kake eller dessert som passer til enhver anledning.

Se flere deilige kaker med frukt og bær her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 10 stk
Bunn:
3 stk eggehvite
125 g rørsukker
100 g mandler , grovmalt
100 g hasselnøtter ,grovmalt
Fyll:
8 stk gelatinplater
3 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
3 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
2 dl yoghurt naturell
75 g sukker
100 g blåbær
100 g bringebær
50 g bjørnebær
25 g solbær
25 g rips

Fremgangsmåte

Bunn: 

  1. Sett stekeovnen på 175 ºC. 
  2. Pisk romtempererte eggehviter halvstive før du blander inn sukker.
  3. Bland inn grovmalte mandler og hasselnøtter.
  4. Legg bakepapir i bunnen av en springform (22 cm) eller en rektangulær form (20 x 33 cm) og fordel mandelmassen jevnt i formen. Sett formen i ovnen og stek den i 25 minutter. Ta kakebunnen ut av formen, snu og stek 5 minutter til slik at du får en sprø bunn.

    Fyll: 

  5. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca. 7 minutter. 
  6. Bland kvarg, yoghurt og sukker.
  7. Varm opp bærene i en kasserolle og mos de i en blender eller med en stavmikser. 
    Kokkens tips

    Blandingsforholdet på bærene, og hvilke bær du ønsker å benytte, bestemmer du selv. Tilsammen skal det bli 300 g bær.

  8. Løs opp gelatinplatene i den varme bærmosen under omrøring, før du avkjøler det hele.  
  9. Hell bærmosen i en tynn stråle i kvargblandingen under stadig omrøring.
  10. Hell blandingen over den avkjølte mandelbunnen. 
  11. Sett kaken kaldt til fromasjen er stivnet. Minimum 3 timer.
  12. Pynt med friske bær.

Se flere deilige kaker med frukt og bær her.