Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Riskremkake

En fantastisk juledessert som vil imponere gjestene dine!

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
Mandelbunn:
200 g mandler
200 g melis
5 stk eggehvite
Riskrem:
5 stk gelatinplater
4 dl kremfløte (1 dl til å løse opp gelaitinplatene)
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 kg risgrøt
Kirsebærsaus:
1 boks hermetiske kirsebær
1 stk stjerneanis
1 stk hel kanel
melis etter ønske

Fremgangsmåte

Kokkens tips

Til denne oppskriften trenger du 1 kg risgrøt. Bruk gjerne oppskriften på våre sider, eller følg anvisningen på pakken.

Mandelbunn:

  1. Sett ovnen på 160 ºC.
  2. Mal mandlene og bland dem med melis.
  3. Stivpisk eggehviter og skjær dem forsiktig inn i mandelblandingen.
  4. Kle en kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir og hell røren over.
  5. Sett kakeformen i ovnen og stek i 35 minutter. Fjern kakeringen og avkjøl bunnen på rist.

    Riskrem:

  6. Legg gelatinplaene i vann.
  7. Pisk 3 dl fløte, sukker og vaniljesukker til krem og bland deretter med risgrøten.
  8. Press vannet ut av gelatinplatene. Kok opp 1 dl fløte og rør gelatinen ut i den varme fløten. Avkjøl litt. Rør fløten inn i riskremen, litt av gangen.
  9. Legg mandelbunnen på et fat og ha en kakering  (ca. 20 cm i diameter) rundt bunnen. Hell deretter riskremen over før du setter kaken til kjøling i noen timer, gjerne natten over. 

    Kirsebærsaus:

  10. Ha kirsebærene i en kjele og varm opp sammen med stjerneanis og kanelstang. Smak eventuelt til med melis dersom du vil ha den søtere. Avkjøl sausen, fjern krydder og topp kaken med den tykke sausen, eller servér den ved siden av.