Slik kan du bruke rester av risgrøt

Rester etter risgrøt er et supert utgangspunkt for flere andre, gode retter. Her får du noen tips til smakefulle kombinasjoner som egner seg godt.

Enten du spiser risgrøt til middag eller som riskrem og dessert er grøten som er kokt på melk en god kilde til en rekke næringsstoffer som kalsium og jod.

Selv om man kanskje ikke velger dessert ut ifra næringsinnholdet er det jo en fin bonus at porsjonen bidrar med noen næringsstoffer på kjøpet? For husk at jod, som melk er en god kilde til, er et næringsstoff du ikke får i deg nok av gjennom kosten hvis du ikke spiser hvit saltvannsfisk ukentlig og 3 porsjoner melk og magre meierprodukter daglig.

Å bruke matrester videre i annen matlaging er viktig for å unngå unødvendig matsvinn! Hvorfor ikke prøve deg på en av disse rettene?

Riskrem med rød saus
Kremdesserter

Riskrem med rød saus

Lag Norges beste riskrem! En fyldig og god juledessert med klassisk rød saus.

Rislapper med cottage cheese
Pannekaker

Rislapper med cottage cheese

Ettermiddagskos for store og små.

Dette kan du putte i vaffelrøren
Kokkens tips

Dette kan du putte i vaffelrøren

Har du melk, yoghurt, syrnet melk eller rømme som har gått ut på dato? Eller kanskje du har rester av grøt i kjøleskapet? Ikke kast det, bruk det til vafler!

Riskremkake
Kremkaker

Riskremkake

Dette er kaken for deg som elsker riskrem.

Ernæringsrådgiverens tips

3 om dagen

Helsedirektoratet anbefaler i sine kostråd at vi har et daglig inntak av magre meieriprodukter. Et daglig inntak er spesifisert til tre porsjoner, altså 3 om dagen.

En porsjon risgrøt eller riskrem kan inngå som en porsjon av 3 om dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.