Mormors sveler

Tradisjonelle sveler. Gode som formiddagsmat eller til dessert, og enkle og lage.

Se flere deilige sveler og pannekaker her.

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 10 stk.

  • 3 stk Egg
  • 125 g Sukker
  • 1 ts Natron
  • 1 ts Hornsalt
  • 5 dl Syrnet melk
  • 250 g Hvetemel
  • 50 g Meierismør

Fremgangsmåte:

  1. Visp egg, sukker, natron og hornsalt godt sammen.
  2. Bland inn syrnet melk, mel og smør. La røren svelle i ca. 30 minutter.
  3. Stek runde kaker i stekepannen eller på takke. Svelene er best nystekte.

Kokkens tips:Sveler er gode med smør og brunost på. De kan gjerne serveres med rårørte bær og litt lettrømme eller yoghurt naturell oppå. Stek svelene på størrelse med en asjett til formiddagsmat eller små sveler til dessert. Se flere deilige sveler og pannekaker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.