Frokostpannekaker med syrnet melk

Pannekaker til frokost - en deilig start på dagen!

Se flere deilige pannekaker her.

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 8 stk.

  • 1,5 dl Sammalt hvete, fin
  • 1,5 dl Hvetemel
  • 0,5 ts Salt
  • 5 dl Syrnet melk naturell
  • 3 stk Egg

Fremgangsmåte:

  1. Bland mel og salt i en bakebolle. Kokkens tips:For en enda grovere variant kan du bytte ut hvetemelet med for eksempel havregryn eller mer sammalt mel.
  2. Tilsett halvparten av den syrnede melken og rør godt til en tykk og klumpfri røre.
  3. Tilsett resten av den syrnede melken og visp inn eggene.
  4. La røren svelle i ca 30 minutter.
  5. Stek pannekakene i litt smør på middels varme.
  6. Bruk gjerne pannekakene som wraps. Fyll dem med skinke, ost og litt grønnsaker, eller kremost, laks og agurk.  Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til pannekakene så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere deilige pannekaker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.