Frokostpannekaker med syrnet melk
Pannekaker til frokost - en deilig start på dagen!
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 8 stk.
- 1,5 dl Sammalt hvete, fin
- 1,5 dl Hvetemel
- 0,5 ts Salt
- 5 dl Syrnet melk naturell
- 3 stk Egg
Fremgangsmåte:
- Bland mel og salt i en bakebolle. Kokkens tips:For en enda grovere variant kan du bytte ut hvetemelet med for eksempel havregryn eller mer sammalt mel.
- Tilsett halvparten av den syrnede melken og rør godt til en tykk og klumpfri røre.
- Tilsett resten av den syrnede melken og visp inn eggene.
- La røren svelle i ca 30 minutter.
- Stek pannekakene i litt smør på middels varme.
- Bruk gjerne pannekakene som wraps. Fyll dem med skinke, ost og litt grønnsaker, eller kremost, laks og agurk. Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til pannekakene så får du i deg 1 av 3 om dagen.