pannekaker toppet med bringebær og et glass melk

Klassiske pannekaker med syltetøy og friske bær

Pannekake med syltetøy og bær smaker alltid godt . Pannekaker er perfekt å lage når du har melk i kjøleskapet som trenger å bli brukt.

Se flere deilige pannekakeoppskrifter her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 8 stk.

  • 3 dl Melk
  • 3 stk Egg
  • 100 g Hvetemel
  • 100 g Siktet speltmel
  • 0,5 ts Salt
  • 2 ss Sukker
  • 4 ss Meierismør
  • 100 g Bringebærsyltetøy
  • 8 stk Bringebær

Fremgangsmåte:

  1. Visp sammen melk og egg i en bakebolle.
  2. Bland gradvis inn mel, salt og sukker. Rør godt til du har fått en glatt røre uten klumper. Smelt smøret og bland det inn i røren.
  3. Dekk til røren, og la den stå og svelle i ca. 15 minutter.
  4. Varm en panne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider når den er ferdig.
  5. Server pannekakene med syltetøy og friske bær.Prøv brunost og yoghurt ved siden av - himmelsk!

Se flere deilige pannekakeoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.