Fetetirsdag er pannekakens egen dag! Bli med å feire, du også. Her gir vi deg 10 av våre favorittoppskrifter, du finner garantert noe du liker.
Tirsdag etter fastelavn er den internasjonale pannekakedagen, også kalt fetetirsdag. Fra gammelt av er dette dagen før fastetiden begynte. Da skulle man spise opp alt av ferske råvarer man hadde i hus før 40 dager med faste satte inn. Det som måtte spises var gjerne matvarer som egg, melk og smør, som er ingrediensene i nettopp pannekaker. Derav navnet pannekakedagen.
Selv om tradisjonen tidligere var å fete seg opp før faste, er det ingen grunn til å kategorisere pannekaker som usunn mat.
Faktisk kan grove pannekaker laget på lettmelk, egg, grovt melk og havregryn bidra med flere viktige næringsstoffer som jod, kalsium, B-vitaminer, proteiner, jern og fiber.
Sunne pannekaketips
Pannekaker passer til alle dagens måltider, fra morgen til kvelds. Her finner du 10 deilige pannekaker som egner seg både som sunne måltider og til kos.
En klassisk oppskrift på pannekaker med grovere mel og uten sukker.
Frokostpannekaker med syrnet melk:
Lag røra dagen i forveien og servér deilige pannekaker til frokost.
Visste du at pannekaker er ypperlig restemat? Nesten alle typer meieriprodukter, fra yoghurt og rømme, til syrnet melk og ost, egner seg i pannekakerøre. Denne røren er laget med melk og kvarg.
Gratinerte pannekaker med soppfyll:
Gratinerte og grove pannekaker med deilig fyll er skikkelig kosemat.
Pannekaker kan serveres med så mye mer enn syltetøy. Disse pannekakene er fylt med frisk salat, ost og skinke.
Amerikaske pannekaker smaker ekstra godt med smør, bacon og sirup.
Disse saftige pannekakene er proteinrike og passer perfekt etter trening.
Bananpannekaker med cottage cheese
Deilig og tykke pannekaker med cottage cheese. Oppskrift på mer tradisjonelle banankaker får du her.
Tradisjonelle sveler smaker nydelig med brunost og syltetøy.
Grove pannekaker med ost, sopp og bacon:
Pannekaker er perfekt middag dersom du fyller de med ost, sopp og bacon. Her finner du en varaint med linser og bacon.
Grovere pannekaker er ypperlig erstatning til brød. De kan serveres til både frokost, lunsj og middag alt etter hvilket tilbehør du velger.
Pannekake med syltetøy og bær smaker alltid godt . Pannekaker er perfekt å lage når du har melk i kjøleskapet som trenger å bli brukt.