Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg og melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
Dekk til røren og la den stå i ca. 30 minutter og svelle. Kokkens tipsDenne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.
Varm en stekepanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over det hele. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider.
Skjær sopp i skiver og stek den gylden i litt smør.
Stek bacon sprøtt i en panne.
Skjær vårløk i tynne ringer og riv osten.
Legg pannekaken på en tallerken og topp med ost, bacon, sopp og vårløk. Ernæringsrådgiverens tipsDenne pannekaken er rik på fiber fra grovt mel og havregryn, samt vitaminer og mineraler fra egg og meieriprodukter. Toppet med salt tilbehør er dette en sunn og god pannekakevariant som egner den seg godt til både middag og kvelds.
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.
Det finnes både trygge og gode råd du kan lene deg på om du blir forvirret av all synsing rundt mat. Disse rådene er laget av landets fremste eksperter innenfor kosthold.