Amerikanske pannekaker med sirup
Lag amerikanske pannekaker til en forandring. Tykke og smakfulle med godt smør og sirup, en sikker fulltreffer. De er også herlige med vaniljeis.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 14 stk.
- 5 dl Hvetemel
- 2 ss Sukker
- 1 ts Salt
- 1,5 ts Bakepulver
- 5 dl Lettmelk
- 2 stk Egg
- 4 ss Smør
- 2 dl Mapel sirup
Fremgangsmåte:
- Smelt smør og la det avkjøles.
- Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen egg og melk og hell blandingen i melet under omrøring. Rør til røren er glatt, og tilsett deretter smøret.
- Varm litt smør i en stekepanne. Tilsett 3 ss røre og la den flyte utover. Pannekakene skal være ca. 12 cm i diameter. Når røren begynner å stivne snus pannekakene og stekes gylne på den andre siden. Pass på å ikke ha for sterk varme på platen slik at pannekakene blir svidd utenpå og rå inni.
- Hvis du ønsker å servere varme pannekaker er det smart å ha dem i en ildfast form i stekeovnen på 100 °C etter hvert som de blir ferdige.
- Server pannekakene med lønnesirup og smør eller en kule vaniljeis.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til pannekakene så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere deilige pannekakeoppskrifter her .