Sirup helles over stabel med pannekaker

Amerikanske pannekaker med sirup

Lag amerikanske pannekaker til en forandring. Tykke og smakfulle med godt smør og sirup, en sikker fulltreffer. De er også herlige med vaniljeis.

Se flere deilige pannekakeoppskrifter her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 14 stk.

  • 5 dl Hvetemel
  • 2 ss Sukker
  • 1 ts Salt
  • 1,5 ts Bakepulver
  • 5 dl Lettmelk
  • 2 stk Egg
  • 4 ss Smør
  • 2 dl Mapel sirup

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør og la det avkjøles.
  2. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen egg og melk og hell blandingen i melet under omrøring. Rør til røren er glatt, og tilsett deretter smøret.
  3. Varm litt smør i en stekepanne. Tilsett 3 ss røre og la den flyte utover. Pannekakene skal være ca. 12 cm i diameter. Når røren begynner å stivne snus pannekakene og stekes gylne på den andre siden. Pass på å ikke ha for sterk varme på platen slik at pannekakene blir svidd utenpå og rå inni.
  4. Hvis du ønsker å servere varme pannekaker er det smart å ha dem i en ildfast form i stekeovnen på 100 °C etter hvert som de blir ferdige.
  5. Server pannekakene med lønnesirup og smør eller en kule vaniljeis.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til pannekakene så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere deilige pannekakeoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.