Tilsett hvetemel, melk og salt. Røren skal være glatt og uten klumper.
Bland i smeltet smør og revet skall av en sitron.
Dekk til røren og la den stå i ca. 30 minutter.
Varm en liten teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Ha litt røre i pannen.
Disse pannekakene skal være veldig tynne. Snu kaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Smør pannen om nødvendig. Brett de i fire etter hvert.
Saus:
Bland smør, melis, sitronsaft og appelsinsaft i en kjele og la det hele få et oppkok. Hvis du ønsker kan du tilsette 2 ss appelsinlikør i sausen like før servering.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.