Bland gradvis inn mel, salt og sukker. Rør godt til du du har fått en glatt røre uten klumper, før du tilsetter smeltet smør.
Dekk til røren, og la den stå og svelle i ca. 30 minutter.
Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider når den er ferdig.
Rør sammen blåbær og sukker og servér til pannekakene.
Kokkens tips
Prøv pannekaker på tur! Hell den ferdige røren på en flaske og ta den med deg, så kan du enkelt steke pannekaker på bålet. Perfekt å kombinere med blåbærturen kanskje?
Det finnes både trygge og gode råd du kan lene deg på om du blir forvirret av all synsing rundt mat. Disse rådene er laget av landets fremste eksperter innenfor kosthold.
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.
Deilige, tykke og næringsrike pannekaker som passer perfekt til frokost, lunsj eller etter trening. Kos dere med pannekakene og test hva dere kan om meieriprodukter i vår melkequiz!