Bananpannekaker og et glass melk

Bananpannekaker

Deilige, tykke og næringsrike pannekaker som passer perfekt til frokost, lunsj eller etter trening. Kos dere med pannekakene og test hva dere kan om meieriprodukter i vår melkequiz!

Se flere deilige pannekakeoppskrifter her.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 4 stk.

  • 1 stk Banan , moden
  • 2,5 dl Havregryn
  • 1 dl Lettmelk (0,5 % fett)
  • 1 ts Bakepulver
  • 2 stk Egg
  • 0,25 ts Salt

Fremgangsmåte:

Ernæringsrådgiverens tips:Bananpannekakene er fulle av proteiner av høy kvalitet, fra både melk og egg. De er også rike på fiber fra havregryn og kun søtet med banan. Absolutt en god start på dagen eller som restitusjon etter trening.

  1. Mos banan godt med en gaffel eller stavmikser.
  2. Tilsett havregryn, bakepulver og salt og bland godt.
  3. Rør inn eggene og tilsett melken til slutt. Reguler mengden melk litt etter behov. Disse pannekakene skal være litt tykke, nærmest som lapper. Hvis du ønsker en litt finere konsistens, kan du bytte havregryn med havremel eller kjøre havregrynene i en foodprosessor eller blender til det ligner mel.
  4. Smelt smør i en stekepanne. Bruk en spiseskje til å lage små pannekaker/lapper i pannen og la dem steke på middels varme til de har begynt å stivne på oversiden. Snu pannekakene og stek dem videre på den andre siden til de er gyldne.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til pannekakene så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere deilige pannekakeoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.