gratinerte pannekaker

Gratinerte pannekaker med soppfyll

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 5 stk.

  • 100 g Sammalt hvete, fin
  • 75 g Hvetemel
  • 20 g Havregryn
  • 0,25 ts Salt
  • 2 stk Egg
  • 5 dl Melk
  • Fyll:
  • 350 g Sopp
  • 1 båt Hvitløk
  • 200 g Babyspinat
  • 30 g Ruccola
  • 3 ss Lett crème fraîche
  • 1 stk Sitron (skall)

Fremgangsmåte:

  1. Lag først pannekakerøren. Ha de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen melk og egg, og bland det gradvis inn i det tørre. Rør godt til røren er glatt og uten klumper. Tilsett smeltet smør.
  2. La røren svelle i ca. 30 minutter.
  3. Børst soppen og del i skiver. Finhakk hvitløk. Stek sopp og hvitløk i litt smør.
  4. Tilsett spinat og stek til spinaten faller sammen.
  5. Hakk ruccola og riv sitronskall som du tilsetter samme med crème fraîche til soppblandingen. Smak til med salt og pepper, og sett til side.
  6. Stek pannekakene til de er gyldne i litt smør.
  7. Smør en ildfast form, fordel fyllet på pannekakene, rull sammen og legg dem i den ildfaste formen.
  8. Topp med revet ost og gratinér i ovnen ved 220 °C til osten har smeltet.
  9. Servér gjerne med en frisk salat.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.