Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Gratinerte pannekaker med soppfyll

Gratinerte grove pannekaker med deilig fyll er skikkelig kosemat.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

5
1 porsjon gir 5 stk
100 g sammalt hvete, fin
75 g hvetemel
20 g havregryn
¼ ts salt
2 stk egg
5 dl melk
Fyll:
350 g sopp
1 båt hvitløk
smør til steking
200 g babyspinat
30 g ruccola
3 ss lett crème fraîche
1 stk sitron (skall)
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Lag først pannekakerøren. Ha de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen melk og egg, og bland det gradvis inn i det tørre. Rør godt til røren er glatt og uten klumper. Tilsett smeltet smør.
  2. La røren svelle i ca. 30 minutter.
  3. Børst soppen og del i skiver. Finhakk hvitløk. Stek sopp og hvitløk i litt smør.
  4. Tilsett spinat og stek til spinaten faller sammen. 
  5. Hakk ruccola og riv sitronskall som du tilsetter samme med crème fraîche til soppblandingen. Smak til med salt og pepper, og sett til side.
  6. Stek pannekakene til de er gyldne i litt smør.
  7. Smør en ildfast form, fordel fyllet på pannekakene, rull sammen og legg dem i den ildfaste formen.
  8. Topp med revet ost og gratinér i ovnen ved 220 °C til osten har smeltet.
  9. Servér gjerne med en frisk salat.