Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Grovere pannekaker

Grovere pannekaker er ypperlig erstatning til brød. De kan serveres til både frokost, lunsj og middag alt etter hvilket tilbehør du velger.

Se flere deilige pannekakeoppskrifter her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 8 stk
1 ½ dl sammalt hvete, fin
1 ½ dl hvetemel
½ ts salt
5 dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett) , eller skummet melk
4 stk egg
1 ss smør

Fremgangsmåte

  1. Bland mel og salt. Tilsett omlag halvparten av melken, og rør godt til en tykk og klumpfri røre.
  2. Tilsett resten av melken og visp inn eggene. La røren svelle i ca. 30 minutter.
  3. Steking: Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. 

Se flere deilige pannekakeoppskrifter her.