Grovere pannekaker

Grovere pannekaker er ypperlig erstatning til brød. De kan serveres til både frokost, lunsj og middag alt etter hvilket tilbehør du velger.

Se flere deilige pannekakeoppskrifter her.

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 8 stk.

  • 1,5 dl Sammalt hvete, fin
  • 1,5 dl Hvetemel
  • 0,5 ts Salt
  • 5 dl Lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett) , eller skummet melk
  • 4 stk Egg
  • 1 ss Smør

Fremgangsmåte:

  1. Bland mel og salt. Tilsett omlag halvparten av melken, og rør godt til en tykk og klumpfri røre.
  2. Tilsett resten av melken og visp inn eggene. La røren svelle i ca. 30 minutter.
  3. Steking: Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.

Se flere deilige pannekakeoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.