Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Lapper

Kjempegodt til frokost, lunsj eller kvelds i helgene, med eller uten gjester.

Se flere deilige lapper og pannekaker her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
2 stk egg
½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 dl syrnet melk (f. eks. kefir)
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
smør

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen egg, sukker og vaniljesukker. Hell i melken.
  2. Rør forsiktig inn mel og bakepulver. Rør minst mulig. La røren svelle i ca 15 minutter.
    Ernæringsrådgiverens tips

    Du kan enkelt lage en grovere variant ved å bytte ut halvparten av hvetemelet med havregryn.

  3. Stek lappene i en stekepanne med litt smør, på middels varme. Snu dem når røren stivner på den ene siden.
  4. Serveres lune med syltetøy, rømme, kvarg eller ost.

Prøv også våre andre oppskrifter på lapper og sveler: Lapper med kvarg, tradisjonelle sveler eller mormors sveler.