Lapper med kvarg
Herlige lapper fylt med bær, yoghurt og kvarg.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 10 stk.
- 3 stk Egg
- 3 dl Melk
- 180 g Hvetemel
- 2 ts Vaniljesukker
- 2 ts Bakepulver
- 50 g Smør
- 3 dl Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
- 200 g Friske bær
- 0,5 beger Gresk yoghurt
Fremgangsmåte:
- Pisk egg og melk sammen.
- Tilsett alle de tørre ingrediensene og rør deretter inn smeltet smør.
- La røren svelle i 30 minutter.
- Stek lappene i en smurt stekepanne på middels sterk varme. La lappene avkjøle seg litt, før du legger lapper lagvis med kvarg, yoghurt og bær.
- Topp med friske bær. Ernæringsrådgiverens tips:Visste du at kvarg egentlig er en ost? Og at det er en god kilde til jod og protein? Jod er viktig for forbrenningen vår, og protein er viktig for musklene.